Veren suurentunut kolesterolipitoisuus on merkittävä valtimotaudin riskitekijä. Sen vuoksi vaara sairastua sydäninfarktiin ja aivohalvaukseen suurenee. Kolesteroleista LDL aiheuttaa haittaa ja HDL taas on hyödyllistä.
Kolesteroliarvoihin vaikuttaa ruuan sisältämä kolesteroli ja ruuan rasvojen laatu. Tyydyttynyt rasva (kovat eläinrasvat) vaikuttaa haitallisesti ja tyydyttymätön (pehmeät kasvisrasvat) vaikuttaa hyödyllisesti.
Huonon LDL-kolesterolin pienentämiseen voi käyttää itsehoidossa myytävää guarkumia, joka myös hidastaa hiilihydraattien imeytymistä pienentäen aterian jälkeistä verensokerin nousua.
Apteekin -verkkopalvelu kerää ja tallentaa sivuston käyttöön liittyen tietoa evästeiden (cookies) avulla. Evästeet voivat liittyä myöskin yhteistyökumppaniemme, kuten Google ja Facebook tiedon tallennukseen. Kerälemämme tiedot sisältävät tietoa sivustolla käytetyistä hakutermeistä, linkkien klikkaukset ja katesellut tuotteet, tuotteiden lisääminen ostoskoriin ja tuotteiden tilaamiseen liittyvät tiedot. Tietoja kerätään verkkosivuston palvelujen, markkinoinnin sekä yleisen käytttävyyden kehittämiseksi. Lisätietoja evästeiden käytöstä verkkopalvelumme tietosuojaselosteesta.
Välttämätön
Välttämättömät evästeet vaaditaan verkkosivujen toimintojen käyttöön.
Analytiikka
Tämä sallii meille anonyymin tiedon keruun kolmansien osapuolien evästeiden avulla jolloin saamme tietoa käyttäjien käytöksestä ja klikkauksista verkkosivuilla. Hyväksymällä nämä evästeet autat meitä parantamaan verkkosivuja.
Markkinointi
Käytämme näitä evästeitä markkinoinnin toiminnan ohjauksessa. Hyväksymällä nämä evästeet autat meitä parantamaan verkkosivuja.